Sporveismuseet bevarer lavgulvsleddbuss

Unibuss nr. 732Sporveismuseet/Lokaltrafikkhistorisk forening har akkurat kjøpt MAN lavgulvsleddbuss nr. 732 fra Unibuss. Dette er i tråd med foreningens bevaringsplan der minimum én representativ leddbuss fra hvert tiår tenkes bevart i årene fremover.

Fra før av har vi bevart en Volvo/VBK 1981-modell (Oslo Sporveier nr. 717) og en Volvo/Arna lavgulvsleddbuss fra 1997 (Sporveisbussene nr. 932).

Nr. 732, som vi nå har overtatt, representerer en lang epoke med MAN lavgulvsleddbusser i Oslo som trekker seg helt fra tidlig 90-tall og frem til i dag. Nr. 732 er av typen NG313 og ble første gang registrert 9. oktober 2002. Bussen har en lengde på 18 meter og er registrert med 50 sitteplasser og 66 ståplasser. Bussen vil for vinterperioden være avskiltet og magasinert på fjernlager. Det er kostbart å ha bussen på skilt siden den ikke er veteran, men vi vil prøve å finne løsninger for dette for neste sesong. Ta gjerne kontakt med oss hvis du er interessert i bussbevaring og vil bidra i foreningen.

About these ads
Dette innlegget ble publisert i Lokaltrafikkhistorisk forening. Bokmerk permalenken.