Kategorier
Sporveismuseet Vognhall 5

Kvinnelige konduktører

Vi vil mens museet nå holder ekstraordinært lukket publisere små artikler. Vi håper denne lille digitale «museumsrunden» kan være et hyggelig alternativ, og ikke minst inspirasjon til å besøke oss igjen ved en senere anledning!

Kvinnelige konduktører

Betjeningen på sporveiene var opprinnelig bare for menn. Men under 1. verdenskrig med mange menn på nøytralitetsvakt måtte kvinnene tre til. Det ble derfor kjørt konduktørkurs for kvinner, her fra Grønntrikken. Flere av dem fortsatte etter krigen. Men det skulle ta mange år før kvinner fikk bli sporvognsførere.

I mange andre land måtte kvinnene pent slutte da mennene kom hjem fra krigen.

Kvinner på konduktørkurs under første verdenskrig (Foto: Skarpmoen / Sporveismuseets arkiv)

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.