Kategorier
Sporveismuseet Vognhall 5

Nationaltheatret 1929

Vi vil mens museet nå holder ekstraordinært lukket publisere små artikler. Vi håper denne lille digitale «museumsrunden» kan være et hyggelig alternativ, og ikke minst inspirasjon til å besøke oss igjen ved en senere anledning!

Nationaltheatret 1929

En gang i tida var vinteren Holmenkolbanens storhetstid med snø og flagg, men denne gangen skal vi ta en titt nede på Nationaltheatret i 1929, skal vi tro fotografene, enten Henriksen eller Steen, hvor det kun er skiene og antrekkene som røper at det er vinter. Neppe snøstorm, det er ikke snø på vogna.

Det står at vogner til Frognerseteren av går herfra, i taket i hallen! Den her går til Frognersæteren og Tryvannsbanen, ingen avstigning før Holmenkollen så det gjaldt å følge med. Litt diskusjon for enden av kørordnerene? De som reiser sammen ser ut til å ville være med samme trikk. En viss orden må det være.

De andre mulighetene på denne siden av de sperrende benkene er ennå bare Smestad og tunnelvognene samt lokalvogner til Holmenkollen. Men Undergrunnsbanen hadde vi!

Henriksen og Steen / Nationalbiblioteket

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.