Vi vil mens museet nå holder ekstraordinært lukket publisere små artikler og videoer. Vi håper denne lille digitale «museumsrunden» kan være et hyggelig alternativ, og ikke minst inspirasjon til å besøke oss igjen ved en senere anledning!
Sporveien på 30-tallet
Det skulle bli et temmelig stabilt sporveisnett etter kommunaliseringen i 1924. I 1929 kom det store krakket, og tidlig på trettitallet spredte den verdensomspennende depresjonen med massearbeidsløshet seg også til Norge. Folk sluttet å reise, kollektivtrafikken gikk ned.
I 1927 åpnet Sporveien sin første busslinje. Buss var ikke noe nytt i bybildet; busslinjer ut fra Oslo hadde det gått i ti år allerede. Med det som kom nå, var busslinjer innenfor den ikke så altfor store byen. Bussene skulle fortrinnsvis dekke de mindre trafikksterke linjene og å være med på å skape et trafikkgrunnlag for eventuelt seinere sporveislinjer. De første bussene var s.k. «snutebusser» med få sitteplasser. Men allerede rundt 1930 begynner Strømmens Værksted å bygge busser i funkisstil. Bussdriften er på vei til å bli en konkurrent til trikkedriften. Kanskje er det bedre å satse på buss enn på trikk?
Men også «trikkefolket» er på offensiven: i 1928 bygger selskapet en tilhengervogn; også den etter datidens mote med forbilde fra særlig Berlin.
Men det som sporveien etter hvert skulle utvikle, ble noe helt annet enn det de hadde eksperimentert med på 1920-tallet