Kategorier
Drift med trikk og buss Lokaltrafikkhistorisk forening Sporveismuseet Vognhall 5 Trikkegruppen

Trikkeskolen III

Vi vil på dager museet holder ekstraordinært lukket publisere små artikler og videoer. Vi håper denne lille digitale «museumsrunden» kan være et hyggelig alternativ, og ikke minst inspirasjon til å besøke oss igjen en søndag eller tirsdag når museet er åpent

Trikkeskolen III

KES vognpark ble utvidet med to nye motorvogner allerede i 1896. Disse kom også fra AEG, men her hadde enten AEG selv eller KES klart å sutre seg til to nye motorvogner som var tiltenkt en annen operatør fordi det hasta.

Vognene 23 og 24 skulle egentlig ha gått til Strasbourg, men noen har altså overtalt noen. Disse vognene skal være identiske med de 15 første vognene, men hadde vinduer med buet topp, noe de var ene om i Kristiania. Ser der på motorvogna på toget se dere at dette er 23 (tror) jeg som trekker og disse buede vinduene. Bildet er nok fra 1898, tilhengeren er en av vognene fra 1898, og i 1899 fikk nr. 23 nytt nr. 13, seinere 113. Sagene-linja er allerede tatt i bruk, også i 1899.

Foto: Ukjent / Sporveismuseets arkiv

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.