Kategorier
Drift med trikk og buss Lokaltrafikkhistorisk forening Majorstuen Ring Sporveismuseet Vognhall 5 Trikkegruppen

Trikkeskolen XV

Vi fortsetter føljetongen om sporvognshistorien. Vi håper den inspirerer til et besøk på Sporveismuseet på Majorstuen. Vi holder åpent hver lørdag, søndag, mandag og tirsdag mellom klokken 11.00 til 15.00.

Trikkeskolen XV

Type AEG kom til da Kristiania Sporveisselskab bygde om 32 av sine motorvogner av type UEG/U til type AEG ved å gi vognene store lukkede plattformer med hele 62 plasser, og økte plasstilbudet som det het i nytale fra fattigslige 34 «pax». Økningen ble tatt i flere ståplasser for sitteplassantallet var de opprinnelige 20 og setene de gamle harde trebenkene, men med på kjøpet fikk du nå kupevarme som jo ikke var å forakte, kraftigere motorer og motstandsbrems som kunne brukes fullt ut.

AEG nr 15 på Sagene 1918. Foto: Ukjent / Sporveismuseets arkiv
AEG 29 på Majorstuen juli 1951. Foto: Frank Goldsmith / Sporveismuseets arkiv

Her har vi nr. 15, den hadde samme nummer da den var ny, og 29 som rakk å bli omnummerert i 1925. Den hadde da nr. 44.

Totalt var det 32 vogner av denne typen, og de siste forsvant i 1960-61. Nr. 6 finnes i Vognhall 5.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.