Kategorier
Bussgruppen Sporveismuseet Vognhall 5

Ukjent arving – Lasse Bjur Olsen

NRK1 viser torsdag 26. november kl. 20.00 en ny episode av «Ukjent arving». Allerede nå ligger den hos NRK-tv på nett. Denne gangen handler det om tidligere LTF-medlem Lasse Bjur Olsen som gikk bort i 2014. Flere av intervjuene i programmet er gjort på Sporveismuseet med medlemmer av foreningen.

NRK skriver selv om programmet:

Oslo Byarkiv er igjen eit godt utgangspunkt når «Ukjent arving» skal på leiting etter arvingar. Denne gongen meir spesifikt etter «Onkelen som forsvant». Tarjei Strøm (t.v.) og Kai-Samuel Vigardt finn som vanleg interessante opplysningar i arkivets enorme dokumentsamling.
NRKTV: https://tv.nrk.no/serie/ukjent-arving

Lasse Bjur Olsen (1955-2014) var blant landets fremste ekspertar på buss- og trikkehistorie. Så Sporveismuseet var utgangspunkt då NRK ville finna arvingane hans i serien «Ukjent arving», med hjelp av blant andre Nils Carl Aspenberg (t.v.)). Det blir eit vanskeleg oppdrag – med ein slutt knapt nokon kunne tenkja seg. Sjå det i NRKTV: https://tv.nrk.no/serie/ukjent-arving

Kyrkjebøkene i Sandefjord kirke blei ei viktig kjelde i NRKs serie «Ukjent arving». Her er Tarjei Strøm (t.h.), Kai-Samuel Vigardt og fotograf Ronald Hole Fossåskaret på leiting etter «Onkelen som forsvant». Resultatet av leitinga kan du sjå i NRKTV: https://tv.nrk.no/serie/ukjent-arving

Ett svar til “Ukjent arving – Lasse Bjur Olsen”

Så på Ukjent arving 19.november. Jer reagerer på at bortadopterte barn regnes som livsarving. Trodde ikke det var tilfelle. Spennende program forresten.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.