Kategorier
Lokaltrafikkhistorisk forening Sporveismuseet Vognhall 5 Trikkegruppen

Trikkeskolen LIX

Vi vil mens museet nå holder ekstraordinært lukket publisere små artikler og videoer. Vi håper denne lille digitale «museumsrunden» kan være et hyggelig alternativ, og ikke minst inspirasjon til å besøke oss igjen ved en senere anledning!

Trikkeskolen LIX

Det er artig å tenke på at de første T-banevognene kom i drift allerede i 1964, to år før de ble satt i trafikk. 1003 som vi her har tatt fram som eksempel på den eldste typen, har idriftsettelse i august 1964, skjønt i driftsatt, den ble levert da, og var den tredje T-banevogna som kom til Ryen, på egne hjul via sporet mellom NSB og slaktehuset ved Tøyenbekken. Her er den ny og fin ved Ryen vognhall. Bildet later til å være på vår/vinteren og det går trikk på Lambertseterbanen ennå. Den første serien på 30 vogner ble etter noen tid betegnet T1-2, og er altså nå selv borte. Den ble hogd opp i april 2008. T1-2 utmerket seg ved å ha førerrom i begge ender.

Foto: Ukjent / Sporveismuseets arkiv

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.