Kategorier
Lokaltrafikkhistorisk forening Sporveismuseet Vognhall 5 Trikkegruppen

Trikkeskolen LXXI

Vi vil mens museet nå holder ekstraordinært lukket publisere små artikler og videoer. Vi håper denne lille digitale «museumsrunden» kan være et hyggelig alternativ, og ikke minst inspirasjon til å besøke oss igjen ved en senere anledning!

Trikkeskolen LXXI

Med SL79/II er vi godt inne i de vognene som ennå er i drift. Vi begynte SL79/I, eller S79 om dere vil, og fortsetter med SL79/II, det er vognene 126 – 140 vi snakker om. Mange anser den som en «B-variant» til SL79, men det er såpass mange forskjeller at i alle fall jeg regne dem som to typer selv om de har svært mange fellestrekk og ikke uten videre kjenner forskjellen. Klassisk er den kantede fronten og de doble frontlyktene. Her er 137 på Holtet i 1995 begått av Thorleif Strandholt. Vognene var helt ny 1989-90, men allerede rukket å bli endret flere ganger, men som med «serie I», altså 101- 125, ennå fulltallige.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.