Kategorier
Lokaltrafikkhistorisk forening Sporveismuseet Vognhall 5 Trikkegruppen

Trikkene i trafikken III

Vi vil mens museet nå holder ekstraordinært lukket publisere små artikler og videoer. Vi håper denne lille digitale «museumsrunden» kan være et hyggelig alternativ, og ikke minst inspirasjon til å besøke oss igjen ved en senere anledning!

Trikker i trafikken III

Vi holder oss ved Grandhjørnet denne vårdagen i 1947. Nå, jenter og gutter, klarer der å se om linje 10 kommer rett vei? Det var nesten det første spørsmålet du fikk på konduktører-kurset hadde du tenk deg inn «i trafikken». Gjør 136 det? Kommer du rett vei nå, eller må du pense?
136 og 137 var de to sistbygde «kommunale» HaWa-vognene. De kunne skilte med å ha 1925 som byggeår, to år etter resten av de kommunale HaWa-vognene, og skilte seg også ved å ha vognkasser basert på UEG-vognene. Strengt tatt av da altså ikke «kommunale». Det var tydelig å se i taket i kupeen, men de fleste ville vel neppe se det. Det syns ikke på bildet vårt.
Føreren har den gamle typen uniform med to rader knapper og «lukket hals».
De to vognene ble levert som nr. 520 (denne) og 521, og rakk å bruke KSS-nummeret sitt, men allerede i 1926 hadde nummer 136 og 137 som de beholdt til de ble utrangert i oktober 1967.
Nå? Hvilken vei var det?

Foto: Henriksen & Steen / Nasjonalbiblioteket

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.