Kategorier
Lokaltrafikkhistorisk forening Sporveismuseet Vognhall 5 Trikkegruppen

Trikkene i trafikken V

Vi vil mens museet nå holder ekstraordinært lukket publisere små artikler og videoer. Vi håper denne lille digitale «museumsrunden» kan være et hyggelig alternativ, og ikke minst inspirasjon til å besøke oss igjen ved en senere anledning!

Trikkene i trafikken V

Vi er fortsatt på Grandhjørnet og det er nok en kommunal HaWa i linje 6 med sine opp og nedvendte 9-tall. Det fantes 6 tall, men de var kombinerte 6/16-tall slike som 1/11, 2/12, 3/13, 4/14, 5/15, altså 6/16 og 7/17. Noen kombinasjoner ble mye brukt, jeg kan ikke forklare hvorfor man valgte å bruk 9 oppned framfor 6/16. Men det gjorde de også. Legg også merke til at 6 hadde tosidige skilt. Kanskje det kom av at linje 9 forsvant ut av tallrekka fordi linje 9 ble låst til Bærumsbanen og ikke ville bli å se på gamle vogner fra 1944?

Føreren har dem gamle typen uniform med to rader med knapper og «lukket hals» som ennå var i bruk, kanskje et tegn på at man har vært med noen år. Typisk for Vålerenga vognene var numrene på 121 osv.

En splitter ny buss av etterkrigstidsmodellen har sneket seg inn på bildet med sin runde form.

Foto: Henriksen & Steen / Nasjonalbiblioteket

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.