Kategorier
Lokaltrafikkhistorisk forening Sporveismuseet Vognhall 5 Trikkegruppen

Trikkene i trafikken VII

Vi vil mens museet nå holder ekstraordinært lukket publisere små artikler og videoer. Vi håper denne lille digitale «museumsrunden» kan være et hyggelig alternativ, og ikke minst inspirasjon til å besøke oss igjen ved en senere anledning!

Trikkene i trafikken VII

«Vill du værra med, så heng på» kan det se ut som Sporveien mener. Bildet er tatt i forbindelse med en fotballkamp i 1952 i Thereses gate hvor «alle skulle være med» om ikke i kampen, men med trikken. Kristiania Sporveisselskab introduserte kvinnelige konduktører i 1916 fulgte av Kristiania elektriske Sporvei kort tid etter .Det var jo av nød, jobbene måtte dekkes, og når mannfolka måtte stå nøytralitetsvakt, måtte jentene trå til. Kvinnelige konduktører, «konduktriser» var med og er det forsåvidt ennå. Det var vel ingen som hadde tenkt seg at jentene skulle henge utenpå som her, men sporveisjentene lot seg ikke stoppe av at de bare hang fast i fingrene, det gikk jo sort sett bra. Alle som ville med kom jo med, men uttrykket til «kjerringene» på bakken tyder på at vurderer neste vogn. «Kjerringer» var et sporveisuttrykk  for kvinnelige passasjer. Alle damer var kjerringer. «Kjerring fikk sjokk» stod det i en uhellsrapport en gang.

Foto: Henriksen & Steen / Nasjonalbiblioteket

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.