Kategorier
Lokaltrafikkhistorisk forening Sporveismuseet Vognhall 5 Trikkegruppen

Trikkene i trafikken VIII

Vi vil mens museet nå holder ekstraordinært lukket publisere små artikler og videoer. Vi håper denne lille digitale «museumsrunden» kan være et hyggelig alternativ, og ikke minst inspirasjon til å besøke oss igjen ved en senere anledning!

Trikkene i trafikken VIII

Bilde her er fra 1952 av et HaWa-tog med tilhenger 620 i kurven i kurvene på vei inn på Stortorvet i linje 7. Jeg skal ikke gjette på hvilken motorvogn det er, men sjueren ble i regelen betjent av «vanlige» HaWa-vogner i serien 138 – 154. En ung gutt peker kanskje på Ekeberg-toget i sløyfa på Stortorvet? Eller er han opptatt av drosjebilen? Jeg er ikke dreven på drosjebiler, vi sa ikke «taxi», men drosje i 1952, en typisk US bygd drosjebil fra samtida med god plass, en «sjuseter», som røper seg skiltet og teksten «drosje» i nummerskiltet. En soldat var et vanlig innslag i bybildet med «battle jakke» som kunne høste beundrende blikk fra jentene. Her ser vi også den vanlige linjenumrene av kombinasjonstypen for 1/7 i konstellasjonen for 7, men jeg klarer ikke tyde vognnummeret, vel nok helst 1044 – 1046.

Foto: Henriksen& Steen / Nasjonalbiblioteket

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.