Kategorier
Lokaltrafikkhistorisk forening Sporveismuseet Vognhall 5 Trikkegruppen

Trikkene i trafikken XIII

Vi vil mens museet nå holder ekstraordinært lukket publisere små artikler og videoer. Vi håper denne lille digitale «museumsrunden» kan være et hyggelig alternativ, og ikke minst inspirasjon til å besøke oss igjen ved en senere anledning!

Trikkene i trafikken XIII

I løpet av primært 1939 kom det flere av de nye boggivognene i drift. Vi klarer ikke helt å stadfeste når, men navnet «gullfisk» dukker opp og glir inn som en slags offisielle folkelig betegnelse på disse vognene. Offisielt blir de dog etter hvert kjent som B-vogner og E-vogner. B-vognene hang sammen med Bærumsbanens betegnelser på sine vogner, men her kommer altså en «Elinvogn» innover Drammensveien i mai 1941. Nå var det jo lett å flytte en vogn fra en linje til en annen, bare å sveive fram rett destinasjon, men vi veit 166 eller 167 holdt til på linje 3 mens vognene fra ca. nr. 171 og videre fram til 183 mest var å se på 1/5. Ideen var jo at linjene 1, 3, 4 og 5 skulle kjøres med bare gullfisker.169 er altså rett sted, Drammensveien i kurven ved Nobels gate.

Foto: Wilse / Nasjonalbiblioteket

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.