Kategorier
Lokaltrafikkhistorisk forening Sporveismuseet Vognhall 5 Trikkegruppen

Trikkene i trafikken XXVI

Bildet er mange likhetstrekk med det forrige og er dette på noenlunde samme sted, men i august 1929 og vi befinner oss epoken etter at Oslo Sporveier hadde dominert i en flere år. L er for lengst ut or sorga, nå er det snakk om linje og nå er den redusert til en rein bytrikklinje.
Kvinneklubben har flyttet inn i Handelsbygningen og vi ser at pensen opp mot Briskeby er blitt elektrisk. Kontakten som må passeres med strøm hvis du vil legge om er omtrent midt over vogna på inngående spor. Hvis pensen ligger rett skulle du derimot IKKE gjøre noe. Vogna er en lang SS av 1913-typen, OS nr. 58 – 65. En tidligere blåtrikk så den er sånn sett på hjemmebane.

Vi vil mens museet nå holder ekstraordinært lukket publisere små artikler og videoer. Vi håper denne lille digitale «museumsrunden» kan være et hyggelig alternativ, og ikke minst inspirasjon til å besøke oss igjen ved en senere anledning!

Foto: Wilse / Nasjonalbiblioteket

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.