Kategorier
Lokaltrafikkhistorisk forening Sporveismuseet Vognhall 5 Trikkegruppen

Trikkene i trafikken XXX

Det regner så det spruter denne sommerdagen i 1938. Et tog i linje 4, «Kjelsåsbanen», er i ferd med å svinge ut av «indre sløyfe» på Stortorvet anført av selveste «amerikaneren», nr. 155 og med HaWa 602 på kroken. 602 endte sine dager i Mlawa Wlask i Polen etter at den ufrivillige ble eksportert dit av tyske myndigheter i 1943, her skal den bare en tur til Kjelsås. Da krigen var slutt i 1945 lå Stettin i Polen og ble sett på som krigsbytte. Ekebergbanen slapp å leie ut trikker til tyske myndigheter, kombinasjonen 2,5 m brede vogner og kombinert driftspenning600/1200 volt kunne ikke herrefolket utnytte så hverken 1014 (tror jeg) eller den belgiske hengeren fortsatte å fakte folk til Sæter. Den andre trikken er for utydelig og bussene veit jeg for lite om, men som sagt «regn». Husk paraply!

Vi vil mens museet nå holder ekstraordinært lukket publisere små artikler og videoer. Vi håper denne lille digitale «museumsrunden» kan være et hyggelig alternativ, og ikke minst inspirasjon til å besøke oss igjen ved en senere anledning!

Foto: Wilse / Nasjonalbiblioteket

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.