Kategorier
Lokaltrafikkhistorisk forening Sporveismuseet Vognhall 5 Trikkegruppen

Trikkene i trafikken XXXIII

Her kunne vi nesten si: «Hvor er trikken»? Ser dere trikken? Linje 9 syns jo godt, men altså den trekantede plassen mellom Drammensveien og Munkedamsveien, vogn 39, linje 9, på vei mot Rodeløkka innover Munkedamsveien fra Skillebekk. Veien i bakgrunnen leder i våre dager til Kielferga. Man må gå over både E18 og ymse jernbanespor, men da dette bildet ble tatt kunne spasere ned sjøen ved «Framnæsfergen». Overfart til Bygdø. 39 er en AEG-vogn, og her er et tips; trekk fra 19 så får dere det første tallet som angir det nye Oslo-nummeret, som begynner på 20 og ender 32. AEG-vognene var vanlig på linje 9 som primært ble kjørt nettopp med AEG-voner. Linje 9 forsvinner som linjenummer under krigen. Her er det barnevogner som gjelder og småsnakk mens man hører sildringa fra springvannet. Sommeridyll foreviget av Anders B. Wilse

Vi vil mens museet nå holder ekstraordinært lukket publisere små artikler og videoer. Vi håper denne lille digitale «museumsrunden» kan være et hyggelig alternativ, og ikke minst inspirasjon til å besøke oss igjen ved en senere anledning!

Foto: Wilse / Nasjonalbiblioteket

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.