Kategorier
Lokaltrafikkhistorisk forening Sporveismuseet Vognhall 5 Trikkegruppen

Trikkene i trafikken XXXIV

Midt under krigen kunne AS Bærumsbanen sette i ganen gang trafikken på det som ble kjent som Kolsåsbanen. Trafikken kom i gang i juni 1942 og var jo en kjærkommen nyhet i disse ulvetider. De nye fine strømlinjede mørkeblå stålvognene vakte jo berettiget oppsikt og gikk de nesten ny B-vognene en høy gang. Her har toget (!) ankommet Kolsås hvor de reisende skynder seg ut i retning Skui, Lommedalen og andre fjerntliggende steder.

Vi vil mens museet nå holder ekstraordinært lukket publisere små artikler og videoer. Vi håper denne lille digitale «museumsrunden» kan være et hyggelig alternativ, og ikke minst inspirasjon til å besøke oss igjen ved en senere anledning!

Foto: Wilse / Nasjonalbiblioteket

Ett svar til “Trikkene i trafikken XXXIV”

Skikkelig på landet. Omtrent her stopper T-banen i dag. Men de frodige åkrene er forlengst borte. Men holdeplassen før, Hauger, var vel det virkelige turutgangspunktet for det som på folkemunne ble kalt «Fattigmannsgeilo»; Kolsås. Ikke så lite utfordrende å bestige den toppen.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.