Kategorier
Lokaltrafikkhistorisk forening Sporveismuseet Vognhall 5 Trikkegruppen

Trikkene i trafikken XXXV

Sommeren «sjuogførr» var vist lang, tør og varm. En «Elin»-vogn har fløyet opp Glitnebakken. Kanskje du akkurat legger merke til lyden idet føreren bryter strømmen før han skal bremse inn mot «Arbiens gate». Ennå har ikke Elin-vognene blitt flyttet over til Bærumsbanen, det skjer suksessivt fra 1948 og blitt til «stakavogner» i Bærumsbanens språk, eller E (seinere E1). De er nesten like raske som B-vognene og gjør like stor lykke. Her det en ELIN-vogn 166 som jo hører til dem som er bevart, som er på tur i linje 3 mot Skøyen. ELIN-vognene var utstyrt med rund førerspeil, B-vognene hadde firkanta.

Wilse tok bildet i følge han selv i 1947.

Vi vil mens museet nå holder ekstraordinært lukket publisere små artikler og videoer. Vi håper denne lille digitale «museumsrunden» kan være et hyggelig alternativ, og ikke minst inspirasjon til å besøke oss igjen ved en senere anledning!

Foto: Wilse / Nasjonalbiblioteket

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.