Kategorier
Lokaltrafikkhistorisk forening Sporveismuseet Vognhall 5 Trikkegruppen

Trikkene i trafikken XXXVI

I dag finner vi fram en kommunal vogn, dvs. vi har et hel tog av uombygde kommunale vogner. Hos KSS ble de kjent som type S eller Schuckert, og består av vogntypene som kom i trafikk hos Kristiania kommunale Sporveie fra 1899-1900 og debuterte på Sagenelinja og ble kjent også på linjene til Vippetangen og Rodeløkka. Typisk var at motorvogna og tilhengeren var like i vognkassa. Bildet vårt er fra 1907 hvor kommunen sporvei var blitt en del av Kristiania Sporveisselskab, men beholdt ennå fargene en stund med røde trikker. De havnet også på linjene til Kampen, det toget her har vært i grønntrikkland, og skal om straks svinge opp Akersgata. 

Vi vil mens museet nå holder ekstraordinært lukket publisere små artikler og videoer. Vi håper denne lille digitale «museumsrunden» kan være et hyggelig alternativ, og ikke minst inspirasjon til å besøke oss igjen ved en senere anledning!

Wilse / Nasjonalbiblioteket

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.