Trikkene i trafikken XXXIX

Østensjøbanen måtte krysse både over Alna, Hovedbanen og Østensjøveien i rask rekkefølge. Her kommer nr. 3 ned bakken fra Hellerud og har passert svingen før den står ute på brua over sistnevnte sommeren 1928. Banen er to år gammel og de røde vognene liver opp. Jeg ser ikke for meg Østensjøbanen som en travel bane. Konflikten mellom beboerne og kommunen gjør vel sitt til det tilstrømmingen er behersket. Det var jo ikke banen som var problemene, men myndighetene.

Når det jo arbeider i gang om å endre hele utsikten her i forhold til vårt bilde. 

Vi vil mens museet nå holder ekstraordinært lukket publisere små artikler og videoer. Vi håper denne lille digitale «museumsrunden» kan være et hyggelig alternativ, og ikke minst inspirasjon til å besøke oss igjen ved en senere anledning!

Foto: Wilse / Nasjonalbiblioteket
Dette innlegget ble publisert i Lokaltrafikkhistorisk forening, Sporveismuseet Vognhall 5, Trikkegruppen. Bokmerk permalenken.

2 svar til Trikkene i trafikken XXXIX

  1. Hei! Takk for supre innlegg her. Liten rettelse her: 39 er XXXIX som romertall 🙂 https://www.rapidtables.com/math/symbols/roman_numerals.html

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.