Kategorier
Lokaltrafikkhistorisk forening Sporveismuseet Vognhall 5 Trikkegruppen

Trikkene i trafikken XLI

«Kort SS motorvogn» nr. 41 runder toppen av «Glitnebakken» sommeren 1941. Hører vi SS-motorene eller slå føreren av etter klatringa opp fra Nationaltheatret? De korte SS-vognene var i sin tid de nyeste og fineste trikkene. 10 vogner, men så kom de lange SS-vognene og om ikke akkurat skjøv dem ut i glemselen så ble det mye ekstrakjøring på dem. 41 hadde også 221 da de var ny, så 521 og  og 67 før den fastnet ved 41. Hengeren er en sammenbygd tilhenger. Opprinnelig inngikk den i serien som utgjorde 20 motorvogner av den aller eldste typen 1894-98 som etter en kort tid som tilhenger ble bygd sammen to og to i 1917-20 til den typen her. I 1947 var dens dager snart talte, men sommeren -47 var den ennå med.

Vi vil mens museet nå holder ekstraordinært lukket publisere små artikler og videoer. Vi håper denne lille digitale «museumsrunden» kan være et hyggelig alternativ, og ikke minst inspirasjon til å besøke oss igjen ved en senere anledning!

Foto: Wilse

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.