Kategorier
Lokaltrafikkhistorisk forening Sporveismuseet Vognhall 5 Trikkegruppen

Trikkene i trafikken LIII

Etter krigen anskaffet Oslo Sporveier flere serier av det som vanligvis ble omtalt som «Høka-vognene», og som kom til å dominere sporvognstrafikken fra midten av 50-åra og i over 40 år til leddvognene kom på banen. Her er vi ved den gamle Sinsen-sløyfa som lå rett på nedsiden av Sinsenkrysset, alle bilisters skrekk, og som etterhvert kom til ligge ugunstig til med krysninger av to av kjørebanene i Trondheimsveien i nordgående retning. Trikken hadde nådd hit i desember 1939 som den siste utbyggingen av trikken på lange tider. Her er det 217 i linje 1 som er på vei ut av sløyfa som møter 219 på vei inn i sløyfa som linje 3. Sinsensløyfa ble begunstiget med to sløyfespor allerede kort etter at den ble tatt i bruk. Linje 1 og 3 var de også blant de linjene som fikk tildelt Høkavogner allerede i 1952-53.

Bildet er tatt av Frits van der Gracht 20. august 1956.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.