Kategorier
Lokaltrafikkhistorisk forening Sporveismuseet Vognhall 5 Trikkegruppen

Trikkene i trafikken LV

Denne vogntypen ble ofte omtalt som «skramla» av vognbetjeningen og skal ha skramla mer enn de andre vognene, men disse økenavnene var ikke uten videre «oversettbare». Offisielt var de «Kommunal ombygd tilhenger», en egentlig krøkkete betegnelse, men mange kjente dem også som «bladfjærhenger» (gjett hvorfor…). Nummerserien gikk fra nr. 519-540, og var stort sett å se som tilhengere bak SS-motorvogner. Understellet var av simpleste sort, men lett, og var i bruk helt til man slutta å bruke slike vogner i 1967.


Bildet vårt er tatt på «torvet» i 1951 av Frank Goldsmith

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.