«Bussringen» – byhistorisk guidet busstur kjøres på søndag!

Vi kjører langs den historie ruten i ytterkanten av den gamle byen; Oslo før sammenslåingen med Aker kommune. Andre deler av den ledet gjennom middelalderbyen og Kristian IVs by. I dag vil man kunne se det nyeste Oslo vokse fram der hvor Bussringen en gang gikk.

Sporveismuseet gjenetablerer Bussirngen med en av våre veteranbusser. Men det er mer enn en vanlig busstur. På turen forteller vi om hvordan byen utviklet seg, fra en døsig liten by innerst i Viken til en ekspansiv hovedstad og landets viktigste industriby. Den reisende får mulighet til å studere alt fra vekslende arkitektur og folks levevilkår til særegenheter i gatedekke og ikke minst lære om kollektivtrafikken.

Dato: førstkommende søndag 8. mai 2022
Klokkeslett: 13.00 – 14.30
Sted: Sporveismuseet, Gardeveien 15 på Majorstuen. Gangavstand fra Majorstukrysset.

Bussturen er inkludert i billetten til museet, som bare koster 50 kr for voksne, halv pris for barn. Ombordstigningskort deles ut av museumsvakten fra kl. 11. Førstemann til mølla – kom gjerne tidlig og opplev museet i samme slengen!

Bussjåfør: Johannes Hjalmar Haugen
Guide: Per Stensrud
Buss: Oslo Sporveier nr 720 – en Leyland Royal Tiger Worldmaster fra 1964.

Dette innlegget ble publisert i Sporveismuseet Vognhall 5. Bokmerk permalenken.