Kategorier
Drift med trikk og buss Lokaltrafikkhistorisk forening Sporveismuseet Vognhall 5

Trikkene i trafikken CX

Stortinget var omringet av trikker omkring 1900. Grønntrikker i Karl Johan og over Eidsvolls plass, Blåtrikker i Stortingsgata og Rødtrikker i Akersgata, hvor enn de folkevalgtes tittet ut av vinduet var det trikk! Et tog av eldste «Allgemeine» type svinger ut av Stortingsgata med 15 og «Külstein» 50 på slep, og inn i Akersgata møter den ene av de to vognene som egentlig var bestilt av Strassburg med en tilhenger av type «Herbrand» på slep. Motorvognene var speisielle med sine kupevinduer med buet topp. Hengeren hadde vinduer som kunne tas ut i varmt vær. Vogna i vingen har allerede rukket å bli bygd om med nye store vinduer mens 50 ennå har de opprinnelige små. 

Oppi Akersgate kommer det en rød kommunal vogn og en grønntrikk stikker seg fram ved Egertorget.

Foto: Wilse / Sporveismuseets arkiv

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.