Besøk oss

Utstillingen i Sporveismuseet Vognhall 5

Utstillingen i Sporveismuseet Vognhall 5

Åpningstider
Lørdag, søndag, mandag og tirsdag kl. 11.00 – 15.00 hele året.

Priser
Voksne 50 kr (f.o.m. 16 år)
Barn 25 kr (t.o.m. 3 år gratis)
Familie  100 kr (2 voksne + 3 barn)
Gratis adgang med OsloPass
Gratis adgang for medlemmer av Lokaltrafikkhistorisk forening og våre nordiske søsterforeninger, samt ansatte i trafikkselskaper som kjører på kontrakt med Ruter AS.
Gratis adgang for Oslo-guider (med ID-kort)
Vi aksepterer ledsagerbevis.

Vi tar kort!

Adkomst
Sporveismuseet Vognhall 5 ligger i Gardeveien 15 på Majorstuen, se kart på Google Maps. Ta t-bane, trikk eller buss til Majorstuen. Følg sporet fra Majorstukrysset inn i Valkyriegata og Harald Hårfagres gate, som leder til museet. Inngangen er i motsatt ende av hallen. Museet har ingen egen parkering for besøkende. Det er begrenset med offentlige parkeringsplasser i området.

Generell informasjon

  • Hallen er ikke oppvarmet vinterstid, så det anbefales å kle seg godt i den kalde årstiden.
  • Museet inneholder mange trapper og kanter. Voksne bør holde barna under oppsikt.
  • Det er strengt forbudt å røyke i museet.
  • Museet er dessverre ikke tilrettelagt for rullestolbrukere, men det er mulig å komme inn i hallen via porten ved siden av hovedinngangen, og det er mulig å benytte rullestol og barnevogn mellom vognene, skjønt det er enkelte trange partier.
  • Museumsbutikken ligger i oppvarmede lokaler, og selger et rikholdig utvalg av bøker og andre effekter med kollektivtransport som tema. Vi selger kaffe, te, brus og noen kioskvarer og har et par bord man kan sitte ved. Butikken er også tilgjengelig som nettbutikk. Museumsvakten er behjelpelig med å svare på spørsmål, både rundt utstillingen og historiske forhold i byen.
  • Ta kontakt hvis du ønsker omvisning. Museet har en vogn innredet som møtelokale som kan leies. Det er også mulig å leie museet til film- og plateinnspilling fotografering eller et annet arrangement i museet. Se informasjon og priser se her.
  • Barnehager og skoleklasser gis gratis adgang på mandager og tirsdager i åpningstiden! Lunsjen kan inntas i Holmenkollbanevogn 110, som er oppvarmet.