Museet som location

mormor
Premierefest på Sporveismuseet for nyinnspillingen av filmen Mormor og de åtte ungene

Sporveismuseet er velegnede kulisser for fotografering og filming i historiske omgivelser. I særlige tilfeller har vi også lånt ut busser og trikker til større produksjoner. Det er også fin akustikk i museet for mindre konserter. Holmenkollbanevogn 110 egner seg for oppvarmet lokale for møtevirksomhet og kontor mens man holder på.

Hva har vi

Vi anbefaler alle som vurderer oss som innspillingssted å besøke musset i åpningstid. Vi er åpen lørdag, søndag, mandag og tirsdag fra 11 til 15. Inngangsbillettene er rimelige (50 kr per voksen), og du får kvittering til regnskapet.

Praktisk informasjon

Filming kan du i prinsippet gjøre hvor som helst i museet så lenge det er tilgjengelig. Vi kan vurdere å åpne noen stengte områder for filming. De fleste velger å bruke en vogn som utgangspunkt for filmingen.

Noen vogner er det installert lys i (for museumsbesøkende), mens andre har ikke dette. Du bør satse på å ta med egne lys.

Parkering kan ordnes for én bil utenfor i Gardeveien, og én bil inne i vognhallen, sistnevnte må ikke være for lang. Vi disponerer ikke plassen utenfor hallen i Harald Hårfagres gate, så her må du stå på eget ansvar.

Under perioden 2022-2024 bygger Oslobygg et nytt sykehjem i Gardeveien, som ligger helt tett opp mot vårt museum. Støy fra byggeplassen er å regne med. Ta kontakt med Oslobygg direkte for spørsmål om når det er byggestans.

Er du journalist, lager du en reportasje? Da gjelder ikke informasjonen på denne siden deg. Kontakt oss direkte.

Priser

Filminnspillinger krever stor innsats. Her fra innspillingen av produksjonen Harry & Charles i 2009, hvor vogn 32 fra 1899 deltok.
Filminnspillinger krever stor innsats. Her fra innspillingen av NRK-produksjonen Harry & Charles i 2009, hvor vogn 32 fra 1899 deltok.

Sporveismuseet drives på frivillig basis, og vi er avhengig av inntekter for å videreutvikle museet og drive foreningen. Slike oppdrag gjøres ikke gratis, og museet må bemannes særskilt ved slike aktiviteter.

  • Location for filminnspilling, musikkinnspilling, reklamefoto, promotering, prosjekter ved film- og fotoskoler etc. i / utenfor Sporveismuseet: kr 1 000 per påbegynte time (eks. mva) fra førstemann ankommer (inkl. rigging) til til sistemann går (inkl. nedrigging og opprydning).
  • Arrangementer som av oss vurderes til å kreve vår tilstedeværelse vil kunne få en høyere pris og må avtales spesielt.
  • Lokaltrafikkhistorisk forening driver normalt ikke med utlån eller utleie av effekter.

Booking og spørsmål

Forespørsel om omvisning og location sendes til postboks@sporveismuseet.no.