Donasjoner og bidrag

Bli medlem av Lokaltrafikkhistorisk forening

Som medlem av Lokaltrafikkhistorisk forening, betaler du en medlemskontingent som går til foreningens virke, herunder bevaring av museumsgjenstander.

Å være medlem er også en verdi i seg selv. Jo flere medlemmer vi er, jo større gjennomslagskraft har vi ovenfor politikere og selskaper vi har interesser i.

Ønsker å bidra som medlem, er du hjertelig velkommen til dette.

Økonomiske bidrag

Vil du gi oss et økonomisk bidrag? Det er veldig hyggelig, og det er flere måter å gjøre det på.

  • Kontanter eller betalingskort: Besøk Sporveismuseet i åpningstiden (lørdag, søndag, mandag, og tirsdag, fra 11 til 15). I kassa kan vi slå inn et hvilket som helst beløp.
  • Bankoverføring: Bruk kontonummer 7874 06 99104.
  • Grasrotandelen: Sett oss gjerne opp som din grasrotmottaker i spillerprofilen på Norsk Tipping. Det er Lokaltrafikkhistorisk forening som driver museet og arbeidet med bevaring.
  • Testamentariske gaver: Hvis du vil sette av en gave til oss gjennom din arv, kan du sette oss inn. Det ryddigste er å legge inn både vårt organisasjonsnummer 980 681 408 Lokaltrafikkhistorisk forening, samt vårt kontonummer 7874 06 99104.

Ta kontakt med oss på e-post hvis du ønsker å øremerke gaven til spesifikke områder eller prosjekter – og vi kan veilede deg hvor det er størst behov.

Avhending av fysiske gjenstander

Sporveismuseet får jevnlig spørsmål om vi ønsker å motta forskjellige gjenstander eller større samlinger.

Avhengig av hva vi blir tilbudt, kan det å ta imot gjenstander medføre et stort ansvar og arbeid. Vi må derfor av og til si nei takk.

Det beste for oss er om du sender oss en e-post, forklarer hva du har og det du vet om gjenstand(ene), så tar vi en vurdering på om vi ønsker å si ja eller nei takk. Skriv gjerne også om du selv har mulighet til å levere gjenstanden(e) selv, eller om du i så fall ønsker at vi henter det.

Etter å ha mottatt gjenstanden, kan det hende at vi stiller den ut, legger den i våre magasiner, donerer/låner/bytter mot andre museer eller selger gjenstanden (spesielt det vi har mye av).

Vår e-postadresse er postkasse@sporveismuseet.no.

Avhending av immaterielle gjenstander

Har du dokumenter, fotografier, videoklipp eller andre filer av det du vurderer som historisk betydning, må du gjerne sende dette til oss. Vi kan ta dette inn i våre arkiver.

Vår e-postadresse er postkasse@sporveismuseet.no.

Ønsker du å sende noe i posten, kan du sende det til:

Lokaltrafikkhistorisk forening
Caspar Storms vei 21
0664 Oslo