Holmenkollbanen 125 år

I år feirer vi at Holmenkollbanen (HKB) åpnet mellom Majorstua og Besserud. Med det ble det både Norges første forstadsbane, og Norges første elektriske jernbanelinje med elektrisk drift. Bli med på feiringen!

Denne siden holdes oppdatert med jubileumsaktiviteter, og vil publisere innhold fra arrangementene i etterkant.

Foredrag om banen

Onsdag 31. mai, datoen for den offisielle dagen da banen åpnet til Besserud, inviterer vi til foredrag kl. 18.00 i Sangerhallen på Majorstuen T-banestasjon (henvisning fra østgående plattform). Ingen påmelding – bare kom!

Da møter du Erik W. Johansson, mangeårig ansatt i Sporveien og med T-banen som spesialfelt, som forteller om banens betydning for byutvikling, for friluftsliv og kultur og mer til. I Sangerhallen stiller vi ut historiske bilder fra oppigjennom årene, og litt forfriskninger hører med – som Kvikk-lunsj og solo!

Arrangementet er avviklet.

Guiding i museet

Lørdag 3. juni kl. 11-15 er som vanlig Sporveismuseet åpnet, men vi inviterer til ekstra guiding om Holmenkollbanen på Sporveismuseet. Adresse: Gardeveien 15, Majorstuen. Billetter og annen informasjon finner du på vår forside.

I museet har vi flere vogner fra Holmenkollbanen, herunder nr. 110 som også er vår «kjøresimulator».

Lenke til Facebook-arrangement.

Guidet tur på banen

Søndag 4. juni kl. 13.00 inviterer vi til guidet tur fra Majorstuen til Frognerseteren. Guiden er leder av Vestre Aker historielag, Clemens Saers. Oppmøte: Majorstuen t-banestasjon, spor 4, vestgående plattform, forbi Narvesenkiosken.

Lenke til Facebook-arrangement.

Fotoutstilling

I sommer vil fotopassasjen på Jernbanetorget t-banestasjon (mellom øst- og vestgående plattform) ha en utstilling fra vår fotosamling.

Vi publiserer mer informasjon når vi har det tilgjengelig.

Jubileets arrangementer er samarbeid mellom følgende aktører: