Informasjon om kontingent til Lokaltrafikkhistorisk forening for 2021

Har du fått faktura for betaling av kontingent til Lokaltrafikkhistorisk forening (LTF) for 2021 og ønsker å fornye medlemskapet ditt? På denne siden finner du nyttig informasjon, blant annet om nye fremgangsmåter for betaling av din kontingent.

Medlemskap i LTF inkluderer blant annet tidsskriftet Lokaltrafikk og gratis inngang på Sporveismuseet i Oslo og andre byer i skandinavia.

Kontingentsatsene for 2021 er som følger:

 • Barn tom. 15 år: 175,- kroner (fyller du 16 i løpet av 2021 (født 2005 eller tidligere) skal du betale 350,- kroner)
 • Voksne: 350,- kroner
 • Fem års kontingent (2021-2025): 1.400,- kroner

SVÆRT VIKTIG INFORMASJON:

LTF gjorde i 2016 omfattende endringer i sitt medlemsregister, som fører til en del svært viktige endringer i forhold til tidligere rutiner og fremgangsmåter for betaling av kontingenten. Endringene er gjort for å automatisere innkreving og oppdatering av betalte kontingenter, en oppgave som tidligere har lagt beslag på enorme ressurser for foreningens kasserer og sekretær.

Vi sender faktura elektronisk til de medlemmene som har valgt dette og/eller mulighet til å motta dette. Alle andre mottar faktura i posten.

Viktige endringer fra 2019:

VIPPS/-e-faktura: Alle medlemmer der vi har registrert mobiltelefonnummer og som har aktiv bruker på Vipps vil få tilsendt sin faktura for kontingent med Vipps-E-faktura. Det innebærer at fakturaen for kontingent vil dukke opp både i Vipps-appen og i din(e) nettbanker. Du velger selv hvor og hvordan du ønsker å betale den.
Bruker du Vipps-appen til å betale blir kvittering for betalingen liggende i Vipps-appen din, og fremvisning av denne fungerer som medlemsbevis.

Hvis du vil ha fakturaen din i VIPPS og/eller e-faktura, må du gå inn i din VIPPS-app og aktivere mottak av faktura snarest, og vice versa dersom du ikke ønsker å motta fakturaen din i VIPPS og/eller som e-faktura. Mottak av faktura må aktivt slås på inne i innstillingene på din VIPPS-app for de som ønsker å bruke det, og dersom du har aktivert det, går dette foran alle andre betalingsmåter (feks. dersom du har inngått AvtaleGiro-avtale).
Du må også forsikre deg om at LTF har registrert ditt mobilnummer. Dette gjør du ved å logge inn på «min side» (se under) eller sende en e-post til postboks@ltf.no.
Vi gjør også oppmerksom på at det ikke er mulig å betale kontingent med Vipps dersom du allerede har fått faktura i posten. Da må du betale mottatt papirfaktura og så følge anvisningene over, så sender vi deg faktura elektronisk fra og med neste år.

Min side

I januar 2018 åpnet vi «Min side» for våre medlemmer.

Her kan du som medlem av LTF:

 • Se og oppdatere informasjonen vi har registrert på deg
 • stoppe/starte abonnementet på Lokaltrafikk
 • se på/laste ned kopi av tilsendt faktura (og om vi har registrert betalingen din)
 • endre betalingsmåte (f.eks. tegne AvtaleGiro-avtale)
 • Endre, oppdatere og trekke tilbake samtykke til kommunikasjon/informasjon fra LTF (GDPR), bla. LTF-info, tilbud fra butikken mfl.

Alt dette kan du gjøre dette selv på «Min Side» (trykk på lenken). Du logger inn med e-postadressen din og tilsendt passord. Hvis du ikke har mottatt passord på e-post, kan du bestille dette ved å trykke på «Glemt passord?» Hvis du har endret e-postadresse eller ikke har registrert den, send oss en e-post på postboks@ltf.no

De viktigste endringene i 2017 var:

 • All betaling av kontingent skal skje til en annen konto enn tidligere.
  • Kontonummeret er 8601.47.24682
  • Kontoeier er Zubarus AS, som er vår leverandør av medlemsregister
 • Alle betalinger må merkes med KID-nummer. KID-nummeret er unikt for hvert enkelt medlem. Betalinger uten riktig KID-nummer eller som betales til andre kontoer går tapt, og blir ikke knyttet opp mot ditt medlemskap!
  • Alle KID-numre har 12 siffer, og begynner alltid på 02083, etterfulgt av syv siffer unikt for hvert medlem
 • Tilsendte fakturaer for kontingent har fått nytt design
 • Fakturaen vil være forhåndsutfylt med prisen på den typen medlemskap du sist betalte (ett- eller femårsmedlemskap). Ønsker du å endre medlemskapstype, endrer du bare beløpet på betalingen din.
 • Vi tilbyr nå AvtaleGiro for betaling av kontingenten
  • Når du betaler kontingenten din i nettbanken din med ditt unike KID-nummer, vil du få spørsmål om du vil opprette AvtaleGiro-avtale. Godtar du dette, blir kontingenten din fra neste år bli trukket automatisk fra din konto i løpet av februar. Du varsles i nettbanken før trekket gjennomføres. Velger du å ikke opprette AvtaleGiro-avtale, får du tilsendt faktura i posten som normalt
 • Hvis du vil spare miljøet (og LTF for penger), kan vi også sende faktura for kontingent på e-post
  • logg deg inn på «min side» og endre betalingsmåte til «e-post»

Det er svært viktig at du bruker riktig konto- og KID-nummer ved betaling av kontingenten din!

Hvis du har mistet fakturaen du fikk tilsendt og trenger ditt KID-nummer, send oss en e-post på postboks [æ] ltf.no, så sender vi deg nummeret.

Vi har flere måter du kan betale kontingenten din på:

Du kan velge å betale kontingenten din med noen av de alternative metodene over, men dersom du bor i Norge foretrekker vi at du bruker tilsendt faktura for å betale for å spare oss for ressurser.
Utenlandske medlemmer oppfordres til å betale med kredittkort for å spare bankgebyrer.

Tusen takk for at du fornyer medlemskapet ditt og bidrar til bevaringen av kollektivtrafikkhistorien!