Bli museumsvakt

Vi har behov for flere frivillige til å drive Sporveismuseet på Majorstuen. Bli med å gjøre Oslos kulturarv tilgjengelig for alle!

Hvorfor bli museumsvakt?

Som museumsvakt spiller du en viktig rolle i å bevare byhistorien. Blant gamle trikker, busser og historiske gjenstander finnes det utallige fortellinger om Oslo og menneskene som har formet den. Du får sjansen til å møte besøkende og andre engasjerte frivillige, og dele fascinerende historier om byen vår.

Hos oss møter du et variert publikum – fra de som husker trikkene fra sin egen ungdom til de som oppdager det hele for første gang. Barn elsker vårt museum, i tillegg til at vi er et populært stoppested for turister, takket være OsloPass-ordningen som øker besøket hos oss.

Hvilken kompetanse må jeg ha?

Ingen spesifikk kunnskap er påkrevd – bare en interesse for å være vakt. Du vil gradvis lære om museets utstillinger og hovedattraksjoner, og kun din egen nysgjerrighet setter grensene.

Om du får spørsmål du ikke har svar på, kan du henvise til andre besøkende, kontakte oss via e-post eller bruke bøker og blader på museet for å finne riktig informasjon.

Enkle ferdigheter med nettbrett er nyttige for å betjene kassa, men vi tilbyr opplæring og støtte.

Hva er arbeidsopgavene og arbeidstidene?

  • Åpne museet, slå på lys og utstillinger, sette ut skilt og klargjøre butikken for dagen.
  • Selge inngangsbilletter, bøker, t-skjorter, leker, brus og sjokolade fra museumsbutikken.
  • Informere kort og generelt om museet, veteranbuss og -trikkekjøringer og arrangementer til besøkende. Henvise til andre når nødvendig.
  • Ta kassaoppgjør og stenge museet før du går.

Vi har åpent fire dager i uka: lørdag til tirsdag, fra 11 til 15. Du kommer en halvtime før og drar en halvtime etter.

Du bestemmer selv hvor mange vakter du tar, en vaktliste viser ledige vakter.

Du jobber hovedsakelig alene, men det er som regel andre medlemmer å slå av en prat med. På arrangementer som Sporveismuseets dag har vi flere museumsvakter til stede.

Hvordan melder jeg meg?

Send e-post til museumsleder Petter Holstad til oss på hvis dette virker interessant. Fortell kort om deg selv, din bakgrunn og hvorfor du ønsker å være frivillig hos oss.

Hvis du er aktuell, setter vi deg sammen med en erfaren museumsvakt for opplæring. Da kan du føle på om dette er noe for deg. Du tar så mange opplæringsvakter du vil før du melder deg til tjeneste på egenhånd.

Foto: Viviann Johanne Norheim