Bussringen

Jon Haakon Hustad annonserer at bussen er klart for avgang. Foto: Henrik Sartz.
Jon Haakon Hustad annonserer at bussen er klar for avgang. Foto: Henrik Sartz.

Bussringen er vår guidede busstur på den historiske busslinjen Bussringen i Oslo. Vi kjører tur på annonserte dager i sommerhalvåret med utgangspunkt fra Sporveismuseet Vognhall 5 på Majorstuen. Turen kjøres i museets åpningstid, og er inkludert i museumsbilletten. Ved stor pågang er det «førstemann til mølla» for plass på bussturen. Det kan derfor lønne seg å være ute i god tid. Turen er egnet for voksne og barn over 12 år, og varer omlag en time. Kjøredatoene er angitt i vårt program.

Bussringen kan også bestilles som guidet byhistorisk tur spesielt for ditt eget selskap. Send e-post til bussutleie@sporveismuseet.no for priser og tilgjengelighet.

A-40202_Ua0003_004Vi tar forbehold om at bussen kan innstilles på kort varsel som følge av feil på bussen eller manglende bemanning. Vi gjør vårt ytterste for å unngå innstillinger.

”Bussringen” startet opp i 1931 og var i drift, med diverse avbrudd, til rett etter krigen. Man finner igjen deler av traseen dagens linje 20, men i stedet for å ha endestopp i hver ende av byen fullførte den hele sirkelen. 

Deler av Bussringen gikk i ytterkanten av det som var den gamle byen; Oslo før sammenslåingen med Aker kommune.  Andre deler av den ledet gjennom middelalderbyen og Kristian IVs by.  I dag vil man kunne se det nyeste Oslo vokse fram der hvor Bussringen gikk.

Sporveismuseet gjenetablerer av og til Bussringen med veteranbuss. Men det er mer enn en vanlig busstur. På turen forteller vi om hvordan byen utviklet seg, fra en døsig liten by innerst i Viken til en ekspansiv hovedstad og landets viktigste industriby. Den reisende får mulighet til å studere alt fra vekslende arkitektur og folks levevilkår til særegenheter i gatedekke og ikke minst lære om kollektivtrafikken. 

Bussringen