Kjøring med veteranbuss

Vi tror på bavaring gjennom bruk og driver derfor aktiv kjøring av noen utvalgte veteranbusser, både til våre egne publikumsturer, men også som utleie.

Bussringen

Sporveismuseet gjenetablerer «Bussringen» som en guidet tur langs ytterkanten i den gamle byen; Oslo før sammenslåingen med Aker kommune. Andre deler av den ledet gjennom middelalderbyen og Kristian IVs by. I dag vil man kunne se det nyeste Oslo vokse fram der hvor «Bussringen» en gang gikk.

På turen forteller vi om hvordan byen utviklet seg, fra en døsig liten by innerst i Viken til en ekspansiv hovedstad og landets viktigste industriby. Den reisende får mulighet til å studere alt fra vekslende arkitektur og folks levevilkår til særegenheter i gatedekke og ikke minst lære om kollektivtrafikken.

Kjøring annonseres på forsiden.

Linje 21

Vi har kjørt dagens linje 21 (Helsfyr – Munkedamsveien) med veteranbuss tidligere. Vi håper på å få dette til hver sommer.

Turene er gratis.

Utleieturer

Bestill veteranbuss til bursdagen, bryllupet eller jobbarrangementet! Vi kan tilby veteranbuss med sjåfør for å frakte ditt selskap innen Oslo-området. En spesiell anledning kan på denne måten få en ekstra, historisk dimensjon – og så er jo bussene flotte å se på.

Bussene bemannes på frivillig basis og alle inntekter i forbindelse med utleie går direkte tilbake til foreningens virksomhet.

Foto: John Petter Reinertsen og Kerstin Martens