Lokaltrafikkhistorisk forening har en stor vognpark med motorvogner og tilhengere. De fleste av disse er ikke godkjent for drift, men vi samarbeider med Ruter og Sporveien om å få flere vogner godkjent.
Veterantrikken kan leies for kjøreoppdrag på sporveisnettet i Oslo med valgfritt sted for å plukke opp og sette ned gjester der det ønskes, og er godt egnet til bryllup, jubiléer og firmaarrangementer, ofte som en innledning til arrangementet.
Hvis du vil leie veterantrikk, sender du forespørselen til Sporveien. Benytt Sporveiens nettskjema for reservasjonsforespørsel.
NB: Utifra bemanningssituasjonen er det vanskelig å få til utleie på hverdager før kl. 17 samt på kveldstid i helger. Vi tar forbehold om vognfeil og begrenset tilgang på vognbetjening, men gjør vårt ytterste for at utleieturer ikke skal bli innstilt.
Lei en veterantrikk
Motorvogn 70 og tilhenger 647
Vogn 70 og tilhenger 647 er bygd i 1913, og er en klassisk Oslotrikk som vekker mangt et gjensyn når den ruller gjennom gatene. Vogntypen «SS» (Siemens-Schuckert) ble anskaffet i stort antall av begge de daværende private sporveisselskapene i Kristiania, og var i ordinær trafikk til 1968. Tilhengeren har åpne plattformer, og passasjerene sitter på langbenker laget av rotting i kupéene. Føreren har ståplass foran, mens hver vogn er bemannet med konduktør.
Motorvognen alene har 24 sitteplasser og 14 ståplasser, totalt plass til 38 passasjerer. Tar man med tilhengeren, har hele SS-toget 48 sitteplasser og 30 ståplasser, totalt plass til 78 passasjerer, hvorav 16 ståplasser utendørs på tilhengerens plattformer. For komforten bør man i utgangspunktet beregne sitteplasser til de fleste og kun få stående passasjerer. SS-toget er tilgjengelig for utleie.
Vogner som er under forberedelse for utleie (ikke klare per i dag)

Høkavogn 249 i sløyfen på John Colletts plass under prøvekjøringer i 2015.
Høkavogn 249 – selskapsvognen
Høkavogn 249 er bygd i 1958 av Hønefoss Karosserifabrikk (Høka) og Hägglund, og var i trafikk i Oslo til 1991 da den ble solgt til Djurgårdslinjen i Stockholm. Der ble den ombygget til kafé- og partyvogn, og var i drift til 2009.
Vognen inneholder ni bord à fire sitteplasser, totalt 36 bordplasser, samt garderobe, kjøleskap og serveringsbenk, og er godt egnet til alle typer arrangementer. Vognen er bemannet med fører og eventuelle vognverter.
Vognen er ikke godkjent for drift. Vi forventer at vognen blir et populært syn i bybildet!
Gullfisk 183
Gullfisken er en legendarisk vogntype som ble levert til Oslo Sporveier i 1939, og var svært moderne for sin tid med sitt strømlinjeformede design. Den ble bygd av Skabo, AEG og ELIN. Vogntypen var i ordinær trafikk helt til 1985. Gullfiskene ble levert i to hovedserier, B-vognene (forstadsbanetypen) og E-vognene (bytypen). Vogn 183 er en E-vogn.
Vognen har 44 sitteplasser og 60 ståplasser, totalt plass til 104 passasjerer. Vognen er ikke godkjent for drift.
Andre vogner
Unionvogn 32
Unionvogn 32 er en liten toakslet motorvogn fra 1899. Den ble bygd av Falkenried og UEG i 1899 for A/S Kristiania Sporveisselskab (Grønntrikken). Vognen har 20 sitteplasser og 14 ståplasser, og har åpne plattformer.
Noe arbeid gjenstår før vognen kan settes i drift, og er primært tiltenkt bruk på historiske arrangementer og i liten grad på utleie. Vognen fikk dispensasjon til bruk under innspillingen av tv-serien Harry & Charles i 2009. Vognen er ikke godkjent for drift.
Hatteeske 220
Tilhenger 220 fra 1911 har kallenavnet «hatteesken», og ble levert av Skabo til Grønntrikken. Vognen var i 1970 Lokaltrafikkhistorisk forenings første store restaureringsprosjekt. Det er kun mindre arbeider som gjenstår for å sette vognen i drift som tilhenger som kan trekkes av en SS-motorvogn. Vognen er ikke godkjent for drift.