Sporveismuseet i Oslo holder til i gamle «Vognhall 5», som er en helt ekte trikkehall. Selv om det er gjort tilpasninger for at dette skal være et museum, vil du absolutt oppleve dette som et aktivt arbeidssted.
Dette medfører noen utfordringer med tanke på tilgjengelighet. På denne siden beskriver vi begrensningene som gjelder.
Handikaptoalett og inngangsparti
Sporveismuseet har for øyeblikket ikke et universelt utformet inngangsparti eller toalett. Men: Vi har fått penger til å bygge det. Vi gleder oss til å komme i gang, men utfordringer knyttet til covid-19, høye byggepriser og byggeprosjektet til Oslobygg rett utenfor museet har skapt en del forsinkelser.
Barnevogner, små barnesykler osv. kan tas med gjennom den ordinære inngangen.
Personer med behov for trinnfri adgang til museet kan ringe museumsvakten i åpningstiden og be om åpning av kjøreportene i Harald Hårfagres gate. Vårt telefonnummer er: 484 29 409
Utforsk vognhallen
Museet består av tett parkerte sporvogner og busser. Det er mulig å gå mellom vognene, skjønt det er litt trangt ved enkelte partier.
Det er flere trikkespor i hallen, samt noen nivåforskjeller. Under noen av vognene er det «graver», for å kunne jobbe med vognenes understell.
Opplev vognene
I gamle dager var ikke alle vogner egnet for personer med mobilitetsproblemer. Til gjengjeld var det ofte konduktører som kunne hjelpe til ved behov.
Dette gjenspeiler seg i utstillingen, det er ikke alle vogner alle har mulighet til å komme seg inn i. På sett og vis er dette også en ærlig av historien – utviklingen av mer og mer tilgjengelige vogner kan man også oppleve på vårt museum.
Langs den sørlige veggen i museet er det stilt opp tre forstadsbaner (dagens t-baner), som har en oppbygget plattform. Vinkelen er litt for bratt, men kommer du deg opp har du anledning til å komme deg inn i disse vognene trinnfritt.